Cajunperunat
Nämä perunat sopivat lähes kaikkien Cajun-keittiön herkkujen kanssa, mutta eivät ne tarvitse vain eksoottisen mausteisia seuralaisia, vaan kotimaisetkin käyvät. Tarjoile esimerkiksi leikkeleiden kanssa tai valmiin, grillatun broilerin lisäkkeenä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa perunaa
- 3 rkl maissiöljyä
- ½ vihreä paprika
- 1 sellerinvarsi
- 1 sipuli
- 2 tl creole-maustetta
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja kuutioi ne. Puhdista paprika ja sellerinvarsi ja kuutioi myös ne. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista perunat kullanruskeiksi.
2. Lisää sipuli, paprika sekä selleri ja mausta Creole Seasoning -mausteella. Lisää vettä ja peitä kannella.
3. Anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoittele välillä ja lisää vettä, jos on tarvis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan