Caesarsalaatti pastan ja broilerin kera
Aidon Caesarin tunnistaa kermaisesta, maukkaasta kastikkeesta. Tässä Caesar-salaatin muunnelmassa alkuperäisen salaatin leipäkuutiot eli krutongit on korvattu grissineillä, italialaisilla leipätangoilla.
4 annosta
- 2 dl gnocchipastaa
- 4 grillattua broilerinuijaa
- 2 ruukkua roomansalaatti
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
Caesar-kastike
- 2 munankeltuaista
- ½ rkl dijonsinappia
- 1 rkl anjovista
- 1/4 dl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 3/4 dl ruokaöljyä
- 1-2 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 pkt grissinejä
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä paketin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja huuhdo kylmällä vedellä.
2. Kastike: Hienonna anjovikset ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita keltuaiset, anjovikset ja sinappi yleiskoneessa. Lisää öljy hiljalleen sekoituksen aikana. Sekoita mukaan parmesaanijuusto sekä puristettu valkosipuli ja lisää sitruunamehu ja viinietikka. Jatka vedellä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lohko tomaatit, hienonna punasipuli ja irrota roomansalaatista suurimmat lehdet. Lisää pastan joukkoon roomansalaatti, tomaatit, sipuli ja kastike. Jaa valmis salaatti neljälle lautaselle, annostele neljä grissiniä kunkin annoksen päälle ja aseta grillatut broilerinuijat päällimmäisiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa