Caesarsalaatti pastan ja broilerin kera
Aidon Caesarin tunnistaa kermaisesta, maukkaasta kastikkeesta. Tässä Caesar-salaatin muunnelmassa alkuperäisen salaatin leipäkuutiot eli krutongit on korvattu grissineillä, italialaisilla leipätangoilla.
4 annosta
- 2 dl gnocchipastaa
- 4 grillattua broilerinuijaa
- 2 ruukkua roomansalaatti
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
Caesar-kastike
- 2 munankeltuaista
- ½ rkl dijonsinappia
- 1 rkl anjovista
- 1/4 dl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 3/4 dl ruokaöljyä
- 1-2 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 pkt grissinejä
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä paketin ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja huuhdo kylmällä vedellä.
2. Kastike: Hienonna anjovikset ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita keltuaiset, anjovikset ja sinappi yleiskoneessa. Lisää öljy hiljalleen sekoituksen aikana. Sekoita mukaan parmesaanijuusto sekä puristettu valkosipuli ja lisää sitruunamehu ja viinietikka. Jatka vedellä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lohko tomaatit, hienonna punasipuli ja irrota roomansalaatista suurimmat lehdet. Lisää pastan joukkoon roomansalaatti, tomaatit, sipuli ja kastike. Jaa valmis salaatti neljälle lautaselle, annostele neljä grissiniä kunkin annoksen päälle ja aseta grillatut broilerinuijat päällimmäisiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto