Bulgarialaiset lihapullat
Nämä lihapullat maustetaan juustokuminalla, muotoillaan soikeiksi ja lopuksi grillataan tai paistetaan. Perinteisesti lihapullat tarjoillaan sitruunamehulla maustetun juuresraasteen kera. Modernimpi vaihtoehto on tarjota lisukkeena ranskalaisia perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 250 g lampaanjauhelihaa
- 250 g naudanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl juustokuminansiemeniä
- 3/4 dl vettä
- 1 rkl ruokaöljyä tai margariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita lampaan ja naudanjauheliha, sipuli ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja juustokuminalla.
2. Muotoile taikinasta soikeita, noin 7 cm:n pituisia pullia. Pyöräytä ne öljyssä ja grillaa tai paista rasvassa paistinpannulla. Tarjoa salaatin ja ranskalaisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan