Broileriwokki bambunversojen ja maapähkinöiden kera
Tämän broileriwokin salaisuus piilee maistuvissa broilerisuikaleissa, jotka marinoidaan ennen wokkaamista. Yksinkertainen kastike on kuin piste i:n päällä. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- ½ tl suolaa
- 1 munanvalkuainen
- 2 tl Maizenaa
- öljyä paistamiseen
- 100 g bambunversoja
- 2 salaattisipulia
- 100 g herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- 1 dl pavunituja
- 2 lehtisellerinvartta
- (maapähkinävoita)
Wokkikastike
- 4 rkl soijaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl viinietikkaa
- 2 tl Maizenaa
- ½ dl vettä
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi munanvalkuaisesta, Maizenasta ja suolasta. Anna lihasuikaleiden marinoitua hetki ennen paistamista. Suikaloi bambunversot, salaattisipulit, porkkanat ja sellerit. Viipaloi herkkusienet. Sekoita kasvikset, herkkusienet ja pavunidut kulhossa.
2. Kastike: sekoita soija, sokeri, viinietikka, vesi ja maizena.
3. Kuullota broilerisuikaleita öljyssä wokkipannulla. Alenna lämpöä ja paista broilerisuikaleet kypsiksi. Nosta lihat pannulta. Lisää pannulle vuorostaan kasvis-sienisekoitus ja wokkaa niitä hetki. Kaada kastike kasvis-sienisekoituksen ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Halutessasi voit ripotella pinnalle maapähkinöitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka