Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 iso savoijinkaalikerä
  • 500 g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli

Täyte

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 pieni nippu tuoretta korianteria
  • 1 rkl chilirouhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 sipulia
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Vuokaan

  • 2 tl siirappia

Kaalin jäähdyttäminen

  • jääpaloja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli täytettä varten. Kuullota kullankeltaiseksi voissa. Leikkaa broilerifileet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonne inkivääri. hienonna broileri, korianteri, chilirouhe, sitruunamehu, sipuli, inkivääri, suola ja pippuri täytteeksi tehosekoittimessa.

2. Kiehauta kaksi litraa vettä isossa kattilassa. Kaada kylmää vettä kulhoon ja lisää jääpalat. Leikkaa irti savoijinkaalin kanta ja irrota lehdet. Upota lehdet yksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja sen jälkeen jääveteen. Taputtele lehdet kuiviksi.

3. Jaa täyte lehdille ja taita kääryleiksi. Aseta ne liitoskohta alaspäin voideltuun uunivuokaan. Leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi ja sipuli renkaiksi. Paista sienet ja sipuli voissa. Kaada siirappi kaalikääryleiden päälle ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Tarjoile sienien ja sipulin kanssa.

Tämä ruoka vaatii hieman näpertelyä keittiössä, mutta kääryleet voi valmistella ja kypsentää juuri ennen tarjoilua, joten ruoka sopii mainiosti kutsuille. Tehosekoitin on hyvä apuväline täytteen valmistuksessa.

Lisää aiheesta:

Pienet kananpoikahyytelötPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaRanskalainen kaalikääryle juureksinSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaHerkuttelijan sienifrikasséValkosipulibroileri kantarellien kera
KaalikääryleetLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet