Broileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten kera

Tämä ruoka vaatii hieman näpertelyä keittiössä, mutta kääryleet voi valmistella ja kypsentää juuri ennen tarjoilua, joten ruoka sopii mainiosti kutsuille. Tehosekoitin on hyvä apuväline täytteen valmistuksessa.

4 annosta

  • 1 iso savoijinkaalikerä
  • 500 g tuoreita sieniä
  • 1 sipuli

Täyte

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 pieni nippu tuoretta korianteria
  • 1 rkl chilirouhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 sipulia
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Vuokaan

  • 2 tl siirappia

Kaalin jäähdyttäminen

  • jääpaloja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli täytettä varten. Kuullota kullankeltaiseksi voissa. Leikkaa broilerifileet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonne inkivääri. hienonna broileri, korianteri, chilirouhe, sitruunamehu, sipuli, inkivääri, suola ja pippuri täytteeksi tehosekoittimessa.

2. Kiehauta kaksi litraa vettä isossa kattilassa. Kaada kylmää vettä kulhoon ja lisää jääpalat. Leikkaa irti savoijinkaalin kanta ja irrota lehdet. Upota lehdet yksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja sen jälkeen jääveteen. Taputtele lehdet kuiviksi.

3. Jaa täyte lehdille ja taita kääryleiksi. Aseta ne liitoskohta alaspäin voideltuun uunivuokaan. Leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi ja sipuli renkaiksi. Paista sienet ja sipuli voissa. Kaada siirappi kaalikääryleiden päälle ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Tarjoile sienien ja sipulin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.