Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerisushit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäinen japanilaisresepti on nimeltään futo maki kananpojan kera. Saadaksesi aikaan sushikääryleitä tarvitset japanilaisen bambumaton ja muutamia erityisaineksia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 250 g broilerifileetä
  • 3 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 iso porkkana
  • 1 avokado
  • 4 nori-arkkia (leväpuristearkkeja)

Sushiriisi

  • 5 dl sushiriisiä
  • 8,5 dl vettä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • riisiviinietikkaa "liimaksi"

Tarjoiluun

  • wasabia
  • japanilaista soijaa
  • hillottua inkivääriä

Valmistusohje

1. Huuhtele sushiriisi ja keitä sitä 20 minuuttia kannen alla. Siirrä riisi kulhoon. Sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola ja tiputtele riisin joukkoon sekoittaen. Pingota tuorekelmu kulhon päälle.

2. Leikkaa broilerifileet pitkulaisiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään soija ja sokeri ja pane lihasuikaleet siihen marinoitumaan. Anna marinoitua 10 minuuttia. Keitä sitten kasarissa vähän vettä ja laita lihasuikaleet kiehumaan kolmeksi minuutiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja suikaloi malto.

3. Levitä bambumatto työpöydälle ja laita sille nori-arkki himmeä puoli ylöspäin. Levitä arkille koko sen leveydeltä riisiä noin ½ sentin kerros, mutta jätä ulommainen 4 sentin kaistale tyhjäksi. Lado riisille koko sen leveydeltä hieman kana-, avokado- ja porkkanasuikaleita. Kostuta nori-arkin tyhjä kaistale riisiviinietikalla. Kääri arkki täytteineen bambumaton avulla kiinteäksi kääröksi. Rullaa bambumatto auki, siirrä kääryle sivuun ja toimi loppujen nori-arkkien ja täytteiden kanssa samalla tavalla.

4. Leikkaa terävällä veitsellä kääröt n. 1 ½ sentin viipaleiksi juuri ennen tarjoilua ja asettele ne vadille. Tarjoile ohessa wasabia, hillottua inkivääriä ja soijaa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin maki-sushitSiika-avokado-makit (12 kpl)Sushia pohjoismaiseen tapaanÄyriäisnyyttiSushikäärö friteeratun siansisäfileen keraSashimi, retikkaa, sushiriisiä ja korianteriöljyä
SushiKananmunatonLaktoositonAlkuruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi