Broilerinmaksasalaatti
Klassinen naudanmaksaa englantilaisittain eli paistettua naudanmaksaa kapriksen ja pekonin kera on tämän ohjeen innoittaja. Lisukkeena maistuvat rapeakuorinen leipä ja tomaattilohkot.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 200 g broilerinmaksaa (pakasteena)
- 4 rkl kapriksia
- 140 g pekonia (1 pakkaus)
- 1 litra salaattisekoitusta
- 4 rkl balsamiviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet paistinpannulla. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.
2. Sulata, puhdista ja huuhtele broilerinmaksa. Leikkaa paloiksi ja paista voissa kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaprikset paiston loppuvaiheessa, niin että ne juuri ja juuri lämpiävät.
3. Jaa salaatti neljään annoskulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Annostele maksapalat, kaprikset ja pekonisuikaleet salaattipedille. Pirskota päälle tilkka öljyä ja balsamiviinietikkaa. Mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria ja gourmet-suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo