Broilerinkoipia vihreällä currylla

Henri Alén aloittaa viikon maukkailla, currylla maustetuilla broilerinkoivilla. Hän tarjoilee koivet raikkaan villiriisin kanssa.

Ainekset

  • 4 broilerin koipireittä
  • 1 limetti
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 4 dl keitettyä villiriisiseosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa koipireidet poikki nivelten kohdalta. Hiero pintaan limen mehua ja suolaa. Aseta palat uuninpellille ja sivele ne vihreällä currylla. Paista 190-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkana ja siivuta sienet. Paista edellä mainittuja raaka-aineita hetki kuumassa pannussa ja lisää mukaan kurkuma, inkivääri ja riisi. Jatka paistamista muutama minuutti ja mausta riisi suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi mukaan hienonnettua persiljaa ja tarjoile broilerinkoipien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.