Broilerinkoipia vihreällä currylla
Henri Alén aloittaa viikon maukkailla, currylla maustetuilla broilerinkoivilla. Hän tarjoilee koivet raikkaan villiriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerin koipireittä
- 1 limetti
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 4 dl keitettyä villiriisiseosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 100 g siitakesieniä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl inkivääritahnaa
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa koipireidet poikki nivelten kohdalta. Hiero pintaan limen mehua ja suolaa. Aseta palat uuninpellille ja sivele ne vihreällä currylla. Paista 190-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkana ja siivuta sienet. Paista edellä mainittuja raaka-aineita hetki kuumassa pannussa ja lisää mukaan kurkuma, inkivääri ja riisi. Jatka paistamista muutama minuutti ja mausta riisi suolalla ja pippurilla.
Lisää lopuksi mukaan hienonnettua persiljaa ja tarjoile broilerinkoipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia