Broilerilla höystetty feta-ananassalaatti
Broilerin rintafilee tekee raikkaasta feta-ananassalaatista ruokaisan. Salaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Energiapitoisuus: 436 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 200 g broilerin rintafileetä
- 1 tl rypsiöljyä (paistamiseen)
- 50 g jäävuorisalaattia
- 50 g rucolaa
- 300 g kurkkua
- 125 g kirsikkatomaatteja
- 150 g fetajuustoa, rasvaa 10-13 %
- 2 tlk ananasviipaleita
- 1 kpl avokadoa
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia
Kastike
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 0.25 dl sitruunatäysmehua tai tuoreesta puristettua
- 0.25 dl ananasmehua
- 1 tl sinappia
- 2 tl hunajaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Paista broileri kypsäksi öljyssä, paloittele.
Revi salaatit pieneksi.
Huuhtele ja paloittele kurkku ja kirsikkatomaatit.
Valuta juusto ja ananakset liemistään (säästä ananasmehua kastiketta varten).
Kuori ja kuutioi avokado (mausta kevyesti sitruunamehulla tummumisen estämiseksi).
Siirrä kaikki ainekset tarjoiluastiaan. Hienonna pinnalle ruohosipulia.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota jokaisen annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka