Broilerilla höystetty feta-ananassalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676250/landscape16_9/515/290/3a4f652db0291822a9632c4a880caac2/pF/broilerilla-hoystetty-feta-11308.jpg)
Broilerin rintafilee tekee raikkaasta feta-ananassalaatista ruokaisan. Salaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Energiapitoisuus: 436 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 200 g broilerin rintafileetä
- 1 tl rypsiöljyä (paistamiseen)
- 50 g jäävuorisalaattia
- 50 g rucolaa
- 300 g kurkkua
- 125 g kirsikkatomaatteja
- 150 g fetajuustoa, rasvaa 10-13 %
- 2 tlk ananasviipaleita
- 1 kpl avokadoa
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia
Kastike
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 0.25 dl sitruunatäysmehua tai tuoreesta puristettua
- 0.25 dl ananasmehua
- 1 tl sinappia
- 2 tl hunajaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Paista broileri kypsäksi öljyssä, paloittele.
Revi salaatit pieneksi.
Huuhtele ja paloittele kurkku ja kirsikkatomaatit.
Valuta juusto ja ananakset liemistään (säästä ananasmehua kastiketta varten).
Kuori ja kuutioi avokado (mausta kevyesti sitruunamehulla tummumisen estämiseksi).
Siirrä kaikki ainekset tarjoiluastiaan. Hienonna pinnalle ruohosipulia.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota jokaisen annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka