Broilerilla höystetty feta-ananassalaatti

Broilerin rintafilee tekee raikkaasta feta-ananassalaatista ruokaisan. Salaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi. Energiapitoisuus: 436 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 200 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl rypsiöljyä (paistamiseen)
  • 50 g jäävuorisalaattia
  • 50 g rucolaa
  • 300 g kurkkua
  • 125 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g fetajuustoa, rasvaa 10-13 %
  • 2 tlk ananasviipaleita
  • 1 kpl avokadoa
  • 2 rkl tuoretta ruohosipulia

Kastike

  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 0.25 dl sitruunatäysmehua tai tuoreesta puristettua
  • 0.25 dl ananasmehua
  • 1 tl sinappia
  • 2 tl hunajaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Paista broileri kypsäksi öljyssä, paloittele.

Revi salaatit pieneksi.

Huuhtele ja paloittele kurkku ja kirsikkatomaatit.

Valuta juusto ja ananakset liemistään (säästä ananasmehua kastiketta varten).

Kuori ja kuutioi avokado (mausta kevyesti sitruunamehulla tummumisen estämiseksi).

Siirrä kaikki ainekset tarjoiluastiaan. Hienonna pinnalle ruohosipulia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota jokaisen annoksen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja