Paistopussissa lihan mehukkuus säilyy, ja liemi, joka pussiin kertyy, maistuu hyvältä ja mehevältä. Yritä löytää oikein iso broileri. Jos löydät 2-2 ½ kg linnun, älä emmi, paremmanmakuista lintua ei löydy!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso tuore broileri (1 ½ – 2 kg)
- 1 sitruuna
- 1 nippi persiljaa
- 1 kokonainen, tuore valkosipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisäksi tarvitset
- paistopussin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero broileri suolalla ja pippurilla. Laita sen vatsaan hyvin pestyä persiljaa, sitruunanpuolikkaat ja paljon tuoreita valkosipulinkynsiä. Laita täytetty broileri paistopussiin ja sulje pussi.
2. Paista uunissa 1 ½ – 2 tuntia. Kokeile kypsyyttä pistämällä broilerinkoipea, jos siitä tihkuva neste on läpinäkyvää ja kirkasta, lintu on läpikypsä.
3. Avaa pussi, paloittele broileri ja tarjoile mielellään pussin pohjalle kertynyt liemi linnun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.