Broileria ja salaattia
Tämä lounasravintoloiden klassikko on monille tuttu. Aikaisemmin broileri oli tapana kypsentää ravintolan keittiössä ja tarjoilla se lämpimänä kylmältä salaattipediltä. Nykyään broileri ostetaan usein valmiiksi grillattuna, joten maittava ateria syntyy käden käänteessä. Jos kuitenkin haluat paistaa broilerin perinteiseen tapaan, tutustu paisto-ohjeisiin kohdassa 4.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 paistettu tai grillattu broileri lämpimänä
- 4 tomaattia
- 1 pieni kurkku
- 2 sellerinvartta
- salaattisekoitusta
- 140 g pekonia
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Poista tomaateista siemenet. Leikkaa tomaatit suikaleiksi. leikkaa kurkku ensin viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Suikaloi sellerinvarret. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille tai suurelle vadille ja annostele muut ainekset niiden päälle.
2. Paista pekoni rapeaksi. Leikkaa broilerinrinta viipaleiksi ja pekoni kuutioiksi. Jaa broileriviipaleet salaatin päälle ja viimeistele annos pekonilla.
3. Sekoita öljy, viinietikka sekä suola ja pippuria salaatinkastikkeeksi ja pirskottele se salaatin päälle. Tarjoa heti.
4. Broilerin paistaminen perinteiseen tapaan uunissa: Hiero broileriin suolaa ja valkopippuria ja ruskista voissa. Pane broileri 200-asteiseen uuniin. Paista ensin toinen kylki, sitten toinen ja pane lopuksi rinta ylöspäin. Tarkista kypsyys pistämällä haarukalla reiden paksuimpaan kohtaan. Broileri on kypsää, kun lihaneste on yhtä kirkasta kuin vesi. Broileri, jonka paino on noin 1,2 kiloa, kypsyy noin 45 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti