Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileria ja salaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 paistettu tai grillattu broileri lämpimänä
  • 4 tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 2 sellerinvartta
  • salaattisekoitusta
  • 140 g pekonia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Poista tomaateista siemenet. Leikkaa tomaatit suikaleiksi. leikkaa kurkku ensin viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Suikaloi sellerinvarret. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille tai suurelle vadille ja annostele muut ainekset niiden päälle.

2. Paista pekoni rapeaksi. Leikkaa broilerinrinta viipaleiksi ja pekoni kuutioiksi. Jaa broileriviipaleet salaatin päälle ja viimeistele annos pekonilla.

3. Sekoita öljy, viinietikka sekä suola ja pippuria salaatinkastikkeeksi ja pirskottele se salaatin päälle. Tarjoa heti.

4. Broilerin paistaminen perinteiseen tapaan uunissa: Hiero broileriin suolaa ja valkopippuria ja ruskista voissa. Pane broileri 200-asteiseen uuniin. Paista ensin toinen kylki, sitten toinen ja pane lopuksi rinta ylöspäin. Tarkista kypsyys pistämällä haarukalla reiden paksuimpaan kohtaan. Broileri on kypsää, kun lihaneste on yhtä kirkasta kuin vesi. Broileri, jonka paino on noin 1,2 kiloa, kypsyy noin 45 minuutissa.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaTäytetyt broilerifileet pinaattipedilläPaistettu broileri varsisellerin ja mintun keraPorsaanlihaa ja linssejäChilibroileriAnkanrintaa viinissä
KanasalaattiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tämä lounasravintoloiden klassikko on monille tuttu. Aikaisemmin broileri oli tapana kypsentää ravintolan keittiössä ja tarjoilla se lämpimänä kylmältä salaattipediltä. Nykyään broileri ostetaan usein valmiiksi grillattuna, joten maittava ateria syntyy käden käänteessä. Jos kuitenkin haluat paistaa broilerin perinteiseen tapaan, tutustu paisto-ohjeisiin kohdassa 4.

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti
  • 06.06.202414:04
    Kasvissalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 21.02.202312:42
    Nopeat ja helpot

    Helppo kanasalaatti

  • 26.10.202016:00
    Nopeat ja helpot

    Elämäsi paras kanasalaatti – ruokabloggaajan ylistetty resepti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Jouluinen kanasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kinkkusalaatti

    Kolme hyvää salaattia