Broileri-biryani

Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistama broileri-biryani on kevyt, gluteeniton ja todella herkullinen kanaruoka.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä

Marinadi

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 pieni chili hienonnettuna
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1-2 tl hienonnettua chiliä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kaardemummaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • suolaa
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 2 tl sahramia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin rintafileet marinadiin ja jätä huoneen lämpöön marinoitumaan.

Valmista riisi. Kuullota öljyssä sipulit, rusinat, mantelit ja mausteet. Sekoita riisi joukkoon.

Liota sahrami tilkkaan kookosmaitoon, Sekoita kookosmaito ja vesi riisin joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen.

Laita riisi voideltuun uunivuokaan. Aseta broilerin rinnat riisin päälle.

Kaada myös loppu marinadi vuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Nauti raikkaan salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja