Broileri-biryani
Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistama broileri-biryani on kevyt, gluteeniton ja todella herkullinen kanaruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
Marinadi
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 2 tl jauhettua korianteria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl rusinoita
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 1-2 tl hienonnettua chiliä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua kaardemummaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- suolaa
- 3 dl basmatiriisiä
- 2 tl sahramia
- 4 dl kookosmaitoa
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin rintafileet marinadiin ja jätä huoneen lämpöön marinoitumaan.
Valmista riisi. Kuullota öljyssä sipulit, rusinat, mantelit ja mausteet. Sekoita riisi joukkoon.
Liota sahrami tilkkaan kookosmaitoon, Sekoita kookosmaito ja vesi riisin joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen.
Laita riisi voideltuun uunivuokaan. Aseta broilerin rinnat riisin päälle.
Kaada myös loppu marinadi vuokaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Nauti raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan