Bressen kana
Ranskalaisen keittiön taidonnäyte saa sijan Jounin keittiössä ja lisukkeekseen kermaista gratin dauphinoisea.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Bressen kana (tai muu luomu-, vapaa- tai jyväbroileri)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- laakerinlehti
- pari sitruunan lohkoa
- 1 rkl merisuolaa
- mustapippuria
- öljyä
Valmistusohje
Jos sinulla on kokonainen kana, puhdista se. Jätä maksa ja kaula talteen.
Laita kanan sisään mausteet: sipulit, laakerinlehti, sitruunanlohkot, merisuola ja pippuri. Sido kana umpeen.
Paista kana isossa padassa kuumassa öljyssä pinta kiinni. Kääntele lusikalla, ettet tee reikiä kanaan. Huom! Linnun pitää olla ennen paistoa kauttaaltaan huoneenlämpöinen, ei jääkaappikylmä!
Laita kana padassa uuniin n. 220 asteeseen 35–45 minuutiksi.
Jos pastinrasva on musta, heitä se pois ja korvaa uudella seoksella: ⅔ öljyä + ⅓ voita. Valele lintua usein paiston aikana.
Anna linnun vetäytyä ainakin 15 minuutia paiston jälkeen uunin läheisyydessä alumiinipaperilla suojattuna, ei vetoisassa paikassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa