Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bressen kana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ranskalaisen keittiön taidonnäyte saa sijan Jounin keittiössä ja lisukkeekseen kermaista gratin dauphinoisea.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • Bressen kana (tai muu luomu-, vapaa- tai jyväbroileri)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • laakerinlehti
  • pari sitruunan lohkoa
  • 1 rkl merisuolaa
  • mustapippuria
  • öljyä

Valmistusohje

Jos sinulla on kokonainen kana, puhdista se. Jätä maksa ja kaula talteen.

Laita kanan sisään mausteet: sipulit, laakerinlehti, sitruunanlohkot, merisuola ja pippuri. Sido kana umpeen.

Paista kana isossa padassa kuumassa öljyssä pinta kiinni. Kääntele lusikalla, ettet tee reikiä kanaan. Huom! Linnun pitää olla ennen paistoa kauttaaltaan huoneenlämpöinen, ei jääkaappikylmä!

Laita kana padassa uuniin n. 220 asteeseen 35–45 minuutiksi.

Jos pastinrasva on musta, heitä se pois ja korvaa uudella seoksella: ⅔ öljyä + ⅓ voita. Valele lintua usein paiston aikana.

Anna linnun vetäytyä ainakin 15 minuutia paiston jälkeen uunin läheisyydessä alumiinipaperilla suojattuna, ei vetoisassa paikassa.

Lisää aiheesta:

VarrasbroileriKanaa savipadassaBroileria paistopussissa persiljan ja sitruunan keraHöyrykeitetty rakuunabroileriRosmariinibroileri uunissaPirullinen kana
KanaaKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati