Bouillabaisse

Hivele makuhermojasi maukkaalla kala-äyriäiskeitolla. Koristele höyryävä keitto tuoreilla yrteillä.

Neljälle hengelle

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 100 g fenkolia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 laakerinlehteä
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,25 tl sahramia
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 l kalalientä
  • 100 g lohta
  • 100 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g sinisimpukoita

Koristeluun

  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa sipulit sekä fenkoli pienehköiksi paloiksi ja kuullota niitä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja kaikki mausteet ja anna maustua muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon valkoviini sekä kalaliemi ja anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sillä aikaa leikkaa kalat paloiksi.

Lopuksi lisää kalat sekä äyriäiset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Koristele keitto tuoreilla yrteillä.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 180 kcal

Proteiinia 17g (38 E%)

Hiilihydraatteja 5g (11 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 5g (25 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (20% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3,6g

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!