Bouillabaisse
Hivele makuhermojasi maukkaalla kala-äyriäiskeitolla. Koristele höyryävä keitto tuoreilla yrteillä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 2 sipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 100 g fenkolia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 laakerinlehteä
- 0,5 tl timjamia
- 0,25 tl sahramia
- suolaa
- pippuria
- 3 dl valkoviiniä
- 2 l kalalientä
- 100 g lohta
- 100 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 100 g sinisimpukoita
Koristeluun
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa sipulit sekä fenkoli pienehköiksi paloiksi ja kuullota niitä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja kaikki mausteet ja anna maustua muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon valkoviini sekä kalaliemi ja anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sillä aikaa leikkaa kalat paloiksi.
Lopuksi lisää kalat sekä äyriäiset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Koristele keitto tuoreilla yrteillä.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 180 kcal
Proteiinia 17g (38 E%)
Hiilihydraatteja 5g (11 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 5g (25 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (20% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3,6g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan