Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bouillabaisse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hivele makuhermojasi maukkaalla kala-äyriäiskeitolla. Koristele höyryävä keitto tuoreilla yrteillä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle hengelle

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 100 g fenkolia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 laakerinlehteä
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,25 tl sahramia
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 l kalalientä
  • 100 g lohta
  • 100 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g sinisimpukoita

Koristeluun

  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa sipulit sekä fenkoli pienehköiksi paloiksi ja kuullota niitä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja kaikki mausteet ja anna maustua muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon valkoviini sekä kalaliemi ja anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sillä aikaa leikkaa kalat paloiksi.

Lopuksi lisää kalat sekä äyriäiset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Koristele keitto tuoreilla yrteillä.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 180 kcal

Proteiinia 17g (38 E%)

Hiilihydraatteja 5g (11 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 5g (25 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 1g (20% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 3,6g

Lisää aiheesta:

Meloni-serranosalaatti ja valkosipuli-chilikastikeKirkas lohikeittoRapukeittoChorizo-couscous salaattiOsso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunatLammas-kaalikeitto
BouillabaisseAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Bouillabaisse
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo bouillabaisse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nikin bouillabaisse ja rouille

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Bouillabaisse