Bolognesekastike

Pastakastikkeiden klassikko on bolognesekastike. Katso Sami Garamin herkullinen versio vanhasta suosikista. Videosta näet, kuinka Sami jauhaa lihan itse suoraan paistinpannulle.

Ainekset

  • 500 g naudan luutonta rintaa tai paistia
  • 100 g possun kylkeä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 tomaattia
  • nippu tuoretta oreganoa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • (pastaa)

Valmistusohje

Jauha possun kylki lihamyllyllä suoraan paistinpannulle ja kuumenna niin, että rasva irtoaa. Jauha mukaan naudanliha ja juurekset. Kuullota reippaasti ja lisää tomaatit lohkottuina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen hautua tovi.

Leikkaa lopuksi joukkoon reilusti yrttejä. Tarjoa bolognese keitetyn pastan tai miksei perunoidenkin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja