Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bolognesekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 500 g naudan luutonta rintaa tai paistia
  • 100 g possun kylkeä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 6 tomaattia
  • nippu tuoretta oreganoa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • (pastaa)

Valmistusohje

Jauha possun kylki lihamyllyllä suoraan paistinpannulle ja kuumenna niin, että rasva irtoaa. Jauha mukaan naudanliha ja juurekset. Kuullota reippaasti ja lisää tomaatit lohkottuina sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen hautua tovi.

Leikkaa lopuksi joukkoon reilusti yrttejä. Tarjoa bolognese keitetyn pastan tai miksei perunoidenkin kanssa.

Pastakastikkeiden klassikko on bolognesekastike. Katso Sami Garamin herkullinen versio vanhasta suosikista. Videosta näet, kuinka Sami jauhaa lihan itse suoraan paistinpannulle.

Lisää aiheesta:

Pastaa ja paahtopaistikastikettaLampaanpaistiviipaleet tomaatissaItalialainen paistiPyörykätNaudanpaisti tomaattikastikkeessaKevyt lihamureke, uuniperunat ja -juurekset
JauhelihakastikeLiharuokaKevytKananmunatonLaktoositonVideoreseptitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike
  • 22.04.202009:32
    Kaappaus keittiössä

    Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

  • 29.01.202010:28
    Jauhelihapasta

    Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Samin lempiresepti: Bolognesekastike

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauhelihakastiketta ja pastaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti ja jauhelihakastike