Mainos

Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

Bolognesekastike valmistuu helposti tällä keittiömestari Kari Aihisen ohjeella. Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vantaalaisperhettä kokkaamaan enemmän kasviksista. Bolognesekastikkeeseen voi piilottaa helposti kasviksia!

Ainekset

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 300 g porkkanaa
  • 200 g varsiselleriä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Bolognesekastike valmistuu näin:

  1. Kuori ja pilko porkkanat, juurisellerit, sipulit ja valkosipulit.
  2. Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla muutamassa erässä.
  3. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, lisää juurekset ja sipulit ja kuullota hetken aikaa.
  4. Kaada pannulle tomaattimurskat ja mausta laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Hauduttele kastiketta noin 45 minuuttia. Silppua lopuksi päälle vielä tuoreita basilikanlehtiä.

Katso jakson muut reseptit täältä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja