Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bolito-pata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 1-1½ kg naudan patalihaa
  • 4 sipulia
  • 350 g porkkanoita
  • ½ sellerinvarsi
  • 1½ dl valkoisia papuja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • ½ pulloa kuivaa valkoviiniä
  • 1½ tl rosmariinia
  • 1½ tl salviaa
  • lihalientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • puuvillalankaa

Valmistusohje

1. Liota papuja yön yli.

2. Silppua persiljanlehdet. Säästä varret - sido ne yhteen puuvillalangalla. Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat ja selleri isohkoiksi paloiksi. Kuori valkosipuli ja leikkaa liha noin 2½-senttisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa. Pane liha pataan ja pyörittele öljyssä. Liha ei saa ruskistua, sen pinnan tulee vain kevyesti harmaantua.

3. Lisää viini ja sekoita. Anna lihan hautua viinissä, kunnes viini on kiehunut lähes täysin kokoon, noin 10 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Tee sillä aikaa reilut puoli litraa lihalientä.

4. Pane joukkoon sipuli, porkkanat ja selleri. Sekoita ja lisää lihalientä niin paljon, että pinta yltää muutaman sentin lihan yläpuolelle. Lisää rosmariini, salvia, kokonaiset valkosipulinkynnet ja persiljanvarsinippu. Mausta mustapippurilla, muttei vielä suolalla.

Tässä pataruoassa käytetään kuivattuja valkoisia papuja, mutta voit myös oikaista hieman ja ostaa purkkipapuja. Jos teet niin, pane pavut pataan vasta juuri ennen tarjoilua, että ne vain juuri lämpiävät.

5. Kiehauta, pane kansi kiinni ja anna padan hautua matalalla lämmöllä. Lisää 20 minuutin jälkeen valkoiset pavut. Anna padan hautua vielä tunnin ja 10 minuutin ajan tai kunnes liha on mureaa. Mausta suolalla. Ota persiljanvarsinippu pois ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssaMustasilmäpapuja sienten keraCassoulet valkoisilla pavuillaVahva häränliha-papupataTalon paellaKanafileetä ja sahramiriisiä
NaudanlihapataKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu