Boeuf Lyonnaise
Tässä vanha ja hieno ranskalainen kotiruoka. Siihen voit erinomaisesti käyttää naudanpaistin tai muun lihan tähteitä. Voit käyttää myös kaupasta kypsänä ostettua sisä- tai paahtopaistia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500 g kypsää naudanlihaa
- 500 g keitettyjä perunoita
- 1 sipuli
- voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl viinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja niistä puolestaan pieniä paloja. Paloittele perunat samankokoisiksi kuin liha. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Ruskista perunat, ota pannulta ja pidä lämpimänä. Pane sipulit pannulle ja paista niitä, kunnes ne pehmenevät mutteivät saa väriä. Ota pannulta ja pidä lämpimänä.
2. Ruskista liha nopeasti ja lisää sitten perunat ja sipulit. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita varovasti. Pirskauta päälle viinietikkaa, mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti