Boeuf Lyonnaise

Tässä vanha ja hieno ranskalainen kotiruoka. Siihen voit erinomaisesti käyttää naudanpaistin tai muun lihan tähteitä. Voit käyttää myös kaupasta kypsänä ostettua sisä- tai paahtopaistia.

4 annosta

  • 500 g kypsää naudanlihaa
  • 500 g keitettyjä perunoita
  • 1 sipuli
  • voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja niistä puolestaan pieniä paloja. Paloittele perunat samankokoisiksi kuin liha. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Ruskista perunat, ota pannulta ja pidä lämpimänä. Pane sipulit pannulle ja paista niitä, kunnes ne pehmenevät mutteivät saa väriä. Ota pannulta ja pidä lämpimänä.

2. Ruskista liha nopeasti ja lisää sitten perunat ja sipulit. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita varovasti. Pirskauta päälle viinietikkaa, mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat