Blinit lisukkeilla

Blinit ovat tattarijauhoista valmistettuja ohukaisia. Hyvä pohja erilaisille pohjoismaisille täytteille kuten sillille, anjovikselle ja erilaisille mädeille.

30 kpl

  • 5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • vajaa ½ pkt hiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa, eroteltuina keltuaisiin ja valkuaisiin
  • 2 rkl sulatettua margariinia

Lisukkeeksi

  • kermaviiliä
  • hienonnettua sipulia
  • punaista mätiä
  • anjovisfileitä
  • silputtua, kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva maitoon. Vatkaa mukaan jauhot, suola ja keltuaiset. Turvota taikinaa n. 1 tunti.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi, kääntele mukaan valkuaiset sekä rasva taikinaan.

3. Paista pieniä, paksuja ohukaisia keskilämmöllä.

4. Laita blineille kermaviiliä ja hienonnettua sipulia sekä mätiä, tai kermaviiliä, anjovista ja hienonnettua kananmunaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja