Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Blinit ja mäti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 10 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 munankeltuainen
  • 3 munanvalkuaista
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • 4 rkl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 4 rkl kirjolohen, siian tai muikun mätiä
  • punasipulia

Valmistusohje

1. Mittaa tattarijauho, vehnäjauho, suola, murennettu hiiva munankeltuainen yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää maito. Sekoita 20-30 sekuntia. Jätä kulhon kansi kiinni ja peitä täyttöaukko pyyhkeellä. Anna taikinan turvota kaksi tuntia huoneenlämmössä.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti taikinaan. Anna koneen käydä pari kierrosta pienimmällä teholla. Sulata ohukais- tai teflonpannussa nokare voita ja paista taikinasta pieniä ohukaisia.

3. Nosta blinit pöytään höyryävän kuumina. tarjoa lisäksi nokare ranskankermaa tai kermaviiliä, mätiä, silputtua punasipulia ja sitruunalohkoja. Vinkki: Voit valmistaa smetanan tai hapankerman itse. Sekoita 2 rkl väkiviinaetikkaa ja 3 dl kuohukermaa. Älä vaahdota kermaa, vaan anna sen paksuuntua huoneenlämmössä noin kolme tuntia.

Blinien eli venäläisten tattariohukaisten kera tarjoillaan perinteisesti venäläistä kaviaaria. Myös smetana kuuluu asiaan, mutta voit korvata sen kermaviilillä tai ranskankermalla. Silputtu punasipuli ja sitruunalohkot viimeistelevät annoksen. Yleiskone on korvaamaton apu blinitaikinan valmistamisessa.

Lisää aiheesta:

Blini-bostonMehevä blinikakkuTattariohukaiset siianmädin keraBliniburgeritGluteenittomat blinit10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannulla
BlinitBlinikausiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera