Blinileipäset
Pulleat blinit maistuvat pakkasella! Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin. Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.
- Ruokavalio: Kevyt
Noin 24 kpl
- 2 tlk (á 200 g) kermaviiliä
- 50 g hiivaa
- 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 keltuainen
- 1 dl maitoa
- 6 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja (tai Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja)
- 50 g voisulaa
- 1 valkuainen
Lisäksi
- mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa, tilliä
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa)
Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.
Vinkki: Voit lisätä taikinaan 2-3 dl tattarijauhoja sämpyläjauhojen lisäksi, jolloin taikinasta voi pyöritellä sämpylöitä ja painella ne leipäsiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan