Blinileipäset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659336/landscape16_9/515/290/6616441ff9ae2887f192ea09e2b95713/tD/1084466-6698.jpg)
Pulleat blinit maistuvat pakkasella! Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin. Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.
- Ruokavalio: Kevyt
Noin 24 kpl
- 2 tlk (á 200 g) kermaviiliä
- 50 g hiivaa
- 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 keltuainen
- 1 dl maitoa
- 6 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja (tai Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja)
- 50 g voisulaa
- 1 valkuainen
Lisäksi
- mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa, tilliä
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa)
Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.
Vinkki: Voit lisätä taikinaan 2-3 dl tattarijauhoja sämpyläjauhojen lisäksi, jolloin taikinasta voi pyöritellä sämpylöitä ja painella ne leipäsiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka