Berniläinen rösti
Tämä sveitsiläinen perunakakku sopii tarjottavaksi yhtä hyvin pääruokana salaatin kera kuin bratwurstin tai liharuokien seuralaisena. Kakku paistetaan kummaltakin puolelta. Siksi kannattaa käyttää teflonpannua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 8 kookasta keitettyä perunaa kuorineen
- 100 g siansivua
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja raasta ne. Leikkaa siansiivu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista siansivua ja sipulia voissa hennon vaaleanruskeiksi. Sekoita joukkoon perunaraaste ja paista samalla sekoittaen vielä muutaman minuutin ajan. Lisää suolaa varoen.
2. Puristele seos kakun muotoon ja paista kauniin ruskeaksi. Aseta kookas lautanen ylösalaisin pannun päälle ja käännä kakku sille.
3. Liu'uta kakku saman tien takaisin pannuun. Anna ruskistua. Tarjoa rapean ruskeana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti