Bella Tablen smetanasilli

BellaTable_smetanasilli
Bella Tablen Kia ja Petra valmistivat smetanasilliä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Bella Table

Smetanasilli on herkku, joka ilahduttaa vuoden ympäri. Bella Tablen Kian perheen klassikkoreseptiä tehdään juhannuksen lisäksi jouluna ja vappuna.

Ainekset

  • 250–300 g smetanaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 kpl (360 g) matjessillifileitä
  • reilusti mustapippuria

Valmistusohje

  1. Hienonna ruohosipuli ja valkosipuli pieneksi kulhoon. Leikkaa matjessillifileet veitsellä tai saksilla pitkittäin neljään osaan ja sitten pieniksi kuutioiksi. 

  2.  Lisää kulhoon ja sekoita joukkoon smetana ja rouhi runsaasti mustapippuria. Anna maistua pari tuntia tai seuraavaan päivään. 

  3. Syö potun kanssa tai lusikoi saaristolaisleivälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai ruohosipulinkukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!