Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bearnaisekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas bearnaisekastike sopii nautittavaksi vaikka porsaanleikkeen kera! Kokeile myös kanan ja kalan kaverina.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 4 kananmunankeltuaista

Mausteliemi

  • 1 dl vettä
  • puolikas sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 valkopippuria
  • 200 g voita
  • kuivattua (tai tuoretta) rakuunaa

Valmistusohje

Keitä mausteliemi vedestä, etikasta, pippurista ja sipulista. Kuumenna tämän jälkeen toisessa kattilassa vettä, jotta saat aikaseksi vesihauteen.

Erottele kananmunasta keltuaiset ja kumoa ne pyöreäpohjaiseen kulhoon, joka mahtuu haudekattilaan.

Siivilöi mausteliemi keltuaisten joukkoon ja kypsennä vesihauteessa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna keltuaisten paakkuuntua.

Munien kypsyttyä vatkaa joukkoon reilusti voita ja mausta rakuunalla.

Lisää aiheesta:

PinaattisalaattiKesäsoppa kirsikoillaHollandaisekastikePinaattia jogurtissaTodella maukas perunasalaattiGratinoitu perunasose
Kastike lihalleGluteenitonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Kastike lihalle
  • 28.11.16:37
    Kastikkeet ja dipit

    Ruskea kastike

  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 14.02.202009:35
    Lisäkeruoat

    Paras kastike pihville – vain neljä ainesosaa

  • 23.03.201609:08
    Pääsiäinen

    Henri Alénin vihreä adjika-kastike lampaalle