Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bataatti-appelsiinikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 bataatti
  • 2 porkkanaa
  • 4 puikulaperunaa
  • 1 sipuli tai punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 limetti tai appelsiini
  • 1 pala inkivääriä
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Persiljaöljy

  • 1 nippu persiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipuli, bataatti, porkkanat ja perunat. Kuullota kaikki kasvikset tilkassa oliiviöljyä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

2. Soseuta kasvikset tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon loppu kasvisliemi. Mausta ripauksella raastettua inkivääriä ja 1-2 ruokalusikallisella appelsiini- tai limettimehua. Makua tuo myös ripaus suolaa tai pippuria. Keiton tulee olla melko paksua ja sakeaa. Maku on hieman makean hapan, mutta samalla sopivan mausteinen.

3. Persiljaöljy: Sekoita yleiskoneessa nippu persiljaa ja ½ dl oliiviöljyä. Kaada keitto laseihin tai kuppeihin ja pirskottele pinnalle persiljaöljyä. Vinkki: Ellet löydä kaupasta bataattia, valmista juureskeitto edellä kuvatulla tavalla, mutta korvaa bataatti juurisellerillä.

Tämän keiton salaisuutena on makujen tasapaino, jonka saavat aikaan makeat juurekset sekä appelsiinin ja inkiväärin kirpeys. Keitto maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Lisää aiheesta:

Vihanneksia sitruunakastikkeessaCouscous-kikhernesalaattiKikhernecurry riisin ja jogurtin keraBataattikuutioita ja limetinmakuista risottoaTulinen tomaattikastikeLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
BataattikeittoAlkuruoatKeitotKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Bataattikeitto
  • 28.03.202208:55
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Bataattikeitto kookosmaitoliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Bataatti-porkkana-kookoskeitto ja perunarieskat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Bataatti-inkiväärikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Bataattisosekeittoa, yrttiöljyä ja timjamipatonkia