Bataatti-appelsiinikeitto

Tämän keiton salaisuutena on makujen tasapaino, jonka saavat aikaan makeat juurekset sekä appelsiinin ja inkiväärin kirpeys. Keitto maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

4 annosta

  • 1 bataatti
  • 2 porkkanaa
  • 4 puikulaperunaa
  • 1 sipuli tai punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 limetti tai appelsiini
  • 1 pala inkivääriä
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Persiljaöljy

  • 1 nippu persiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipuli, bataatti, porkkanat ja perunat. Kuullota kaikki kasvikset tilkassa oliiviöljyä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

2. Soseuta kasvikset tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon loppu kasvisliemi. Mausta ripauksella raastettua inkivääriä ja 1-2 ruokalusikallisella appelsiini- tai limettimehua. Makua tuo myös ripaus suolaa tai pippuria. Keiton tulee olla melko paksua ja sakeaa. Maku on hieman makean hapan, mutta samalla sopivan mausteinen.

3. Persiljaöljy: Sekoita yleiskoneessa nippu persiljaa ja ½ dl oliiviöljyä. Kaada keitto laseihin tai kuppeihin ja pirskottele pinnalle persiljaöljyä. Vinkki: Ellet löydä kaupasta bataattia, valmista juureskeitto edellä kuvatulla tavalla, mutta korvaa bataatti juurisellerillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.