Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Basilikakanaa viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • broileri, noin 1½ kg
  • 5 kevätsipulia
  • 5 porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 6 valkopippuria
  • suolaa
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Puolita broileri. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Puhdista sipulit ja kuori valkosipulinkynnet. Hienonna persilja, säästä varret.

2. Pane broilerin puolikkaat reilunkokoiseen kattilaan. Lisää kattilaan myös kokonaiset valkosipulinkynnet, laakerinlehti, pippuri, basilika, persiljanvarret ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon viini ja niin paljon vettä, että broilerin puolikkaan peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja jätä hautumaan noin tunniksi. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on 85 astetta. Kun haudutusaikaa on jäljellä 15-20 minuuttia, lisää kattilaan porkkanaviipaleet ja sipulit.

3. Nosta broilerin puolikkaat ja kasvikset kattilasta lämmitettyyn kulhoon tai syvälle tarjoiluvadille. Siivilöi joukkoon keitinliemi ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Oletko koskaan paistamisen sijaan keittänyt broileria? Tässä on ohje kevyeen, mutta täyteläiseen herkkuruokaan. Tarjoa broileri keitinliemessään ilman suurustettua kastiketta. Lisäksi sopivat keitetyt perunat.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessaKanafileet greippikastikkeellaKokonaisena keitetty broileriKeitetty broileri ja kevätvihanneksetLammasta vihannessosekeitossaAppelsiinikananpoika
BroileriKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi