Basilikakanaa viinissä
Oletko koskaan paistamisen sijaan keittänyt broileria? Tässä on ohje kevyeen, mutta täyteläiseen herkkuruokaan. Tarjoa broileri keitinliemessään ilman suurustettua kastiketta. Lisäksi sopivat keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- broileri, noin 1½ kg
- 5 kevätsipulia
- 5 porkkanaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 6 valkopippuria
- suolaa
- 1 nippu tuoretta basilikaa
- 1 nippu tuoretta persiljaa
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Puolita broileri. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Puhdista sipulit ja kuori valkosipulinkynnet. Hienonna persilja, säästä varret.
2. Pane broilerin puolikkaat reilunkokoiseen kattilaan. Lisää kattilaan myös kokonaiset valkosipulinkynnet, laakerinlehti, pippuri, basilika, persiljanvarret ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon viini ja niin paljon vettä, että broilerin puolikkaan peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja jätä hautumaan noin tunniksi. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on 85 astetta. Kun haudutusaikaa on jäljellä 15-20 minuuttia, lisää kattilaan porkkanaviipaleet ja sipulit.
3. Nosta broilerin puolikkaat ja kasvikset kattilasta lämmitettyyn kulhoon tai syvälle tarjoiluvadille. Siivilöi joukkoon keitinliemi ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti