Basilikakanaa viinissä
Oletko koskaan paistamisen sijaan keittänyt broileria? Tässä on ohje kevyeen, mutta täyteläiseen herkkuruokaan. Tarjoa broileri keitinliemessään ilman suurustettua kastiketta. Lisäksi sopivat keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- broileri, noin 1½ kg
- 5 kevätsipulia
- 5 porkkanaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 6 valkopippuria
- suolaa
- 1 nippu tuoretta basilikaa
- 1 nippu tuoretta persiljaa
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Puolita broileri. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Puhdista sipulit ja kuori valkosipulinkynnet. Hienonna persilja, säästä varret.
2. Pane broilerin puolikkaat reilunkokoiseen kattilaan. Lisää kattilaan myös kokonaiset valkosipulinkynnet, laakerinlehti, pippuri, basilika, persiljanvarret ja 1 tl suolaa. Kaada joukkoon viini ja niin paljon vettä, että broilerin puolikkaan peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja jätä hautumaan noin tunniksi. Broileri on kypsää, kun sen sisälämpötila on 85 astetta. Kun haudutusaikaa on jäljellä 15-20 minuuttia, lisää kattilaan porkkanaviipaleet ja sipulit.
3. Nosta broilerin puolikkaat ja kasvikset kattilasta lämmitettyyn kulhoon tai syvälle tarjoiluvadille. Siivilöi joukkoon keitinliemi ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta