Basilikainen tomaattikeitto

Upeanpunainen ja mahtituoksuinen keitto, jonka loihdit sauvasekoittimen tai yleiskoneen avulla muutamassa minuutissa.

4 hengelle

  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g paseerattua tomaattia (purkista)
  • 2 dl sitruunamehua
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kiehauta vihannesliemi yhdessä tomaattisoseen, hienonnetun sipulin ja valkosipulin kansa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Miksaa keitto tasaiseksi.

2. Kaada kuuma keitto lämmitetyille lautasille, sirottele pinnalle suikaloitu basilika ja tarjoile heti. Rapea leipä on tälle hyvä kaveri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.