Basilikagraavatut silakat

Graavaus vaatii hieman näpertelyä, mutta toisaalta tarjoillessa on vain vähän työtä. Näkkileipä ja maukas juusto maistuvat hyvältä silakoiden kera.

1 satsiin

  • 1 ½ kg silakkafileitä
  • 1 l vettä
  • 2 dl etikkaa
  • 2 rkl suolaa

Basilikakastike

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 dl ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vedä silakoista nahat pois.

2. Sekoita liemi ja kaada se silakoille. Anna maustua kylmässä yön yli.

3. Kaada liemi pois ja taputtele silakat kuiviksi.

4. Basilikakastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.

5. Sekoita kastike silakoiden kera ja anna maustua kylmässä vähintään 2 päivää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!