Basilikagraavatut silakat
Graavaus vaatii hieman näpertelyä, mutta toisaalta tarjoillessa on vain vähän työtä. Näkkileipä ja maukas juusto maistuvat hyvältä silakoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1 satsiin
- 1 ½ kg silakkafileitä
- 1 l vettä
- 2 dl etikkaa
- 2 rkl suolaa
Basilikakastike
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 4 dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vedä silakoista nahat pois.
2. Sekoita liemi ja kaada se silakoille. Anna maustua kylmässä yön yli.
3. Kaada liemi pois ja taputtele silakat kuiviksi.
4. Basilikakastike: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
5. Sekoita kastike silakoiden kera ja anna maustua kylmässä vähintään 2 päivää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti