Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668778/landscape16_9/515/290/37ac544843d10b9f6e15ebbcb4ff543c/Gv/871427-2042.jpg)
Raaka häränfilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan vihreän kastikkeen kera. Pakastetun fileen voit käyttää heti. Jos ostat lihan tuoreena, pane se pakastimeen kahdeksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Tämän ohjeen mukaan valmistettu carpaccio on yllätyksellinen ja erilainen alkuruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 200 g häränfileetä
Vihreä kastike
- 1 keräsalaatti
- 1 salaattisipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- basilikanlehtiä
- karkeaksi raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Sulata häränfilee puoliksi ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
2. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi tai soseuta ne tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa.
Kastikkeen tulee olla sileää ja väriltään tummanvihreää. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.
3. Asettele lihaviipaleet lautasille ja ympäröi ne kastikkeella. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla valkopippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanijuustolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka