Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio
Raaka häränfilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan vihreän kastikkeen kera. Pakastetun fileen voit käyttää heti. Jos ostat lihan tuoreena, pane se pakastimeen kahdeksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Tämän ohjeen mukaan valmistettu carpaccio on yllätyksellinen ja erilainen alkuruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 200 g häränfileetä
Vihreä kastike
- 1 keräsalaatti
- 1 salaattisipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- basilikanlehtiä
- karkeaksi raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Sulata häränfilee puoliksi ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
2. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi tai soseuta ne tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa.
Kastikkeen tulee olla sileää ja väriltään tummanvihreää. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.
3. Asettele lihaviipaleet lautasille ja ympäröi ne kastikkeella. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla valkopippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanijuustolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan