Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 200 g häränfileetä

Vihreä kastike

  • 1 keräsalaatti
  • 1 salaattisipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • basilikanlehtiä
  • karkeaksi raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Sulata häränfilee puoliksi ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

2. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi tai soseuta ne tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa.

Kastikkeen tulee olla sileää ja väriltään tummanvihreää. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.

3. Asettele lihaviipaleet lautasille ja ympäröi ne kastikkeella. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla valkopippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanijuustolla.

Raaka häränfilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan vihreän kastikkeen kera. Pakastetun fileen voit käyttää heti. Jos ostat lihan tuoreena, pane se pakastimeen kahdeksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Tämän ohjeen mukaan valmistettu carpaccio on yllätyksellinen ja erilainen alkuruoka.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraCaesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeistaOliivi-porsaanlihasalaattiPariisinsalaattiKlassinen caesarsalaattiGrillattua halloumia ja munakoisoa
CarpaccioKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonAlkuruoatLiharuoka