Balsamicobroileri
Valkosipulissa, timjamissa ja Lanfranchi-oliiviöljyssä maustuu lounaspöydän kuningas.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 6 broilerin maustamatonta rintaleikettä
- 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 2 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 3 valkosipulin kynttä
- 5 oksaa tuoretta timjamia
- tai 2 tl kuivattua
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl kanalientä
- 1 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
Valmistusohje
Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Sekoita oliiviöljy, balsamietikkaa, murskattu valkosipuli sekä timjami keskenään ja mausta rintaleikkeet seoksella. Mausta pinnat vielä suolalla ja mustapippurilla.
Nosta leikkeet uunivuokaan. Kaada pohjalle kanaliemi sekä 1 rkl balsamietikkaa ja nosta vuoka 200–asteiseen uuniin. Paista 40–45 minuuttia.
Valele leikkeitä vuokaan muodostuvalla liemellä muutaman kerran paiston aikana. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.
HUOM! Tämän ruoan voi valmistaa samaan tapaan myös kokonaisesta broilerista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje