Baby back ribsit BBQ-kastikkeella
Pieni kyljysrivi sopii tähän ruokalajiin parhaiten, mutta mikä tahansa ohut kylkipaisti käy. Ellet löydä liquid smokea, korvaa savuaromi suolalla ja pippurilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kylkipaistia
- liquid smokea
BBQ-kastike
- ¾ dl chilikastiketta
- 1 ½ dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl öljyä
- 2 tl ruskeaa fariinia
- 2 rkl liquid smokea
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta cayennepippuria
Valmistusohje
1. BBQ-kastike: Sekoita chilikastike, ketsuppi, sinappi ja öljy tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää fariinisokeri ja liquid smoke. Mausta valkosipulijauheella, chilijauheella, mustapippurilla ja cayennepippurilla.
2. Keitä kylkipaistia vedessä liquid smoken kera 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita keitetyt ribsit uuninkestävään vuokaan, penslaa päälle BBQ-kastike. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan