Äyriäisrisotto
Käytä risottoon mieluiten italialaista avorioriisiä, saat silloin ruokaan oikean rakenteen. Jos vaihdat veden valkoviiniin ja lisäät vähän parmesaaniraastetta saat jo oikein juhlaversion.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 iso sipuli siivuina
- 25 g voita
- 3 dl riisi
- 6 dl vettä + simpukkaliemi
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl currya
- 1 purkki simpukoita vedessä
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- 1 dl vihreitä oliiveja siivuina
Valmistusohje
1. Kuullota sipuliviipaleet voissa padassa. Lisää riisit joukkoon ja kuullota ne läpikuultaviksi.
2. Kaada sekaan vesi ja simpukkaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla 15-18 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuullota voissa currya kattilassa, lisää simpukat, katkaravut ja viipaloidut oliivit. Kääntele muutama minuutti ja kaada sitten riisin joukkoon. Sekoittele varovasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa