Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäisrisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 iso sipuli siivuina
  • 25 g voita
  • 3 dl riisi
  • 6 dl vettä + simpukkaliemi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl vihreitä oliiveja siivuina

Valmistusohje

1. Kuullota sipuliviipaleet voissa padassa. Lisää riisit joukkoon ja kuullota ne läpikuultaviksi.

2. Kaada sekaan vesi ja simpukkaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla 15-18 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuullota voissa currya kattilassa, lisää simpukat, katkaravut ja viipaloidut oliivit. Kääntele muutama minuutti ja kaada sitten riisin joukkoon. Sekoittele varovasti ja tarjoile.

Käytä risottoon mieluiten italialaista avorioriisiä, saat silloin ruokaan oikean rakenteen. Jos vaihdat veden valkoviiniin ja lisäät vähän parmesaaniraastetta saat jo oikein juhlaversion.

Lisää aiheesta:

Ruokaisa kala-äyriäispataArkihieno turskapataKala- ja äyriäispataLauantaipannu katkaravuillaPavut kookosmaidossaPaprikat kananmaksatäytteellä
RisottoKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan