Äyriäispatee
Hyvää juhlapöytään! Pateessa on maukkaat ainesosat, voit käyttää kaikkea kiinteää valkeaa kalaa pohjana. Voit valmistaa pateen päivää ennen tarjoilua. Kastikkeen voit maustaa haluamallasi hienonnetuilla yrteillä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
10 viipaleeseen
- 300 g piikkikampelan fileetä
- 300 g haukifileetä
- 4 dl kuohukermaa
- 2 munanvalkuaista
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 prk taskurapua, n. 2 dl lihaa
- 400 g simpukoita vedessä
- 400 g kuorellisia katkarapuja
- suolaa ja cayennepippuria
Kastike
- 4 dl ranskankermaa
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 1 lavakurkku, karkeasti raastettu
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Jauha kalafileet hienoksi taikinaksi.
3. Vatkaa valkuaiset ja kääntele taikinaan. Vatkaa kerma kevyesti ja lisää vähän kerrallaan kalaseokseen. Mausta suolalla ja cayennella.
4. Laita taikina kylmään.
5. Voitele ja jauhota pitkulainen, n. 2 litran vuoka.
6. Kuori katkaravut, säästä muutama kokonainen koristeluun, hienonna loput karkeasti. Säästä 12-15 simpukkaa, hienonna loput.
7. Sekoita kylmä taikina sekä valutetut taskuravunlihat, simpukka- ja katkarapusilppu sekä tilli.
8. Kaada puolet taikinasta vuokaan, laita päälle kokonaiset simpukat, laita päälle loput taikinasta. Peitä vuoka alumiinifoliolla, johon pistelet muutaman ilmareiän.
9. Paista vesihauteessa uunin alatasolla n. 1 tunti. Poista folio loppua kohti jotta pinta saa väriä.
10. Anna pateen jäähtyä vuoassaan yön yli jääkaapissa. Kumoa, paloittele aika paksuiksi viipaleiksi ja koristele. Sekoita kastike, tarjoile pateen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa