Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäispatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

10 viipaleeseen

  • 300 g piikkikampelan fileetä
  • 300 g haukifileetä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 prk taskurapua, n. 2 dl lihaa
  • 400 g simpukoita vedessä
  • 400 g kuorellisia katkarapuja
  • suolaa ja cayennepippuria

Kastike

  • 4 dl ranskankermaa
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 lavakurkku, karkeasti raastettu
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Jauha kalafileet hienoksi taikinaksi.

3. Vatkaa valkuaiset ja kääntele taikinaan. Vatkaa kerma kevyesti ja lisää vähän kerrallaan kalaseokseen. Mausta suolalla ja cayennella.

4. Laita taikina kylmään.

5. Voitele ja jauhota pitkulainen, n. 2 litran vuoka.

6. Kuori katkaravut, säästä muutama kokonainen koristeluun, hienonna loput karkeasti. Säästä 12-15 simpukkaa, hienonna loput.

7. Sekoita kylmä taikina sekä valutetut taskuravunlihat, simpukka- ja katkarapusilppu sekä tilli.

Hyvää juhlapöytään! Pateessa on maukkaat ainesosat, voit käyttää kaikkea kiinteää valkeaa kalaa pohjana. Voit valmistaa pateen päivää ennen tarjoilua. Kastikkeen voit maustaa haluamallasi hienonnetuilla yrteillä.

8. Kaada puolet taikinasta vuokaan, laita päälle kokonaiset simpukat, laita päälle loput taikinasta. Peitä vuoka alumiinifoliolla, johon pistelet muutaman ilmareiän.

9. Paista vesihauteessa uunin alatasolla n. 1 tunti. Poista folio loppua kohti jotta pinta saa väriä.

10. Anna pateen jäähtyä vuoassaan yön yli jääkaapissa. Kumoa, paloittele aika paksuiksi viipaleiksi ja koristele. Sekoita kastike, tarjoile pateen kera.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaKampelaa valkoviinikastikkeessaTäytettyä kirjolohta ruohosipulikastikkeellaJuhannuspateePikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeellaKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
PateeGluteenitonJouluPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee