Äyriäispasta

Eksoottisessa pastassa maistuvat ravunpyrstöt ja mustekala!

4 annosta

  • 450 g Rana tuorespagettia
  • 2 rkl Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
  • 225 g mustekalarenkaita (valmiiksi kypsytettyjä)
  • 225 g tiikeriravun pyrstöjä
  • 1 punasipuli
  • 225 g pestyjä simpukoita
  • 150 ml kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk (190g) Saclà aurinkokuivattu tomaatti&valkosipuli pastakastiketta
  • pieni nippu tuoretta lehtipersiljaa
  • sitruunanlohkoja

Valmistusohje

Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja laita sivuun.

Lämmitä samanaikaisesti kannellinen paistinpannu. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt. Paista muutama minuutti korkealla lämmöllä, kunnes mustekala on pehmennyt ja ravunpyrstöt muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Nostele mustekalat sekä ravunpyrstöt sivuun reiällisellä lusikalla.

Laita hienoksi hakattu punasipuli paistinpannuun ja paista 2-3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää simpukat ja paista minuutin ajan.

Kaada viini joukkoon ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet

Sekoita joukkoon aurinkokuivattu tomaatti & valkosipuli pastakastike ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt kastikkeeseen. 

Annostele pastakastike sekä keitetty spagetti pastakulhoihin ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!