Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäispasta

Julkaistu 28.02.2013 10:02

Eksoottisessa pastassa maistuvat ravunpyrstöt ja mustekala!

  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 450 g Rana tuorespagettia
  • 2 rkl Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
  • 225 g mustekalarenkaita (valmiiksi kypsytettyjä)
  • 225 g tiikeriravun pyrstöjä
  • 1 punasipuli
  • 225 g pestyjä simpukoita
  • 150 ml kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk (190g) Saclà aurinkokuivattu tomaatti&valkosipuli pastakastiketta
  • pieni nippu tuoretta lehtipersiljaa
  • sitruunanlohkoja

Valmistusohje

Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja laita sivuun.

Lämmitä samanaikaisesti kannellinen paistinpannu. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt. Paista muutama minuutti korkealla lämmöllä, kunnes mustekala on pehmennyt ja ravunpyrstöt muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Nostele mustekalat sekä ravunpyrstöt sivuun reiällisellä lusikalla.

Laita hienoksi hakattu punasipuli paistinpannuun ja paista 2-3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää simpukat ja paista minuutin ajan.

Kaada viini joukkoon ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet

Sekoita joukkoon aurinkokuivattu tomaatti & valkosipuli pastakastike ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt kastikkeeseen. 

Annostele pastakastike sekä keitetty spagetti pastakulhoihin ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Lisää aiheesta:

Punainen kala-äyriäispataPasta frutti di mareSpagettia simpukoiden keraKala-äyriäispataChili-garam masala-kalaaPaella á la Sami Garam
ÄyriäispastaLaktoositonTop 20 pastatsemperpastatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

  • 28.02.201310:02
    Laktoositon

    Äyriäispasta

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pasta frutti di mare

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pasta alle vongole

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kala-äyriäispasta