Äyriäispasta
Eksoottisessa pastassa maistuvat ravunpyrstöt ja mustekala!
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 450 g Rana tuorespagettia
- 2 rkl Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
- 225 g mustekalarenkaita (valmiiksi kypsytettyjä)
- 225 g tiikeriravun pyrstöjä
- 1 punasipuli
- 225 g pestyjä simpukoita
- 150 ml kuivaa valkoviiniä
- 1 prk (190g) Saclà aurinkokuivattu tomaatti&valkosipuli pastakastiketta
- pieni nippu tuoretta lehtipersiljaa
- sitruunanlohkoja
Valmistusohje
Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja laita sivuun.
Lämmitä samanaikaisesti kannellinen paistinpannu. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt. Paista muutama minuutti korkealla lämmöllä, kunnes mustekala on pehmennyt ja ravunpyrstöt muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Nostele mustekalat sekä ravunpyrstöt sivuun reiällisellä lusikalla.
Laita hienoksi hakattu punasipuli paistinpannuun ja paista 2-3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää simpukat ja paista minuutin ajan.
Kaada viini joukkoon ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet
Sekoita joukkoon aurinkokuivattu tomaatti & valkosipuli pastakastike ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt kastikkeeseen.
Annostele pastakastike sekä keitetty spagetti pastakulhoihin ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan