Äyriäislasagne
Ravunpyrstöt ja simpukat kruunaavat tämän merellisen lasagnen. Tarjoa lisänä tilliä ja sitruunaa.
4 annosta
- 16 lasagnelevyä
- 550 g ravunpyrstöjä
- 225 g simpukoita
- 3 dl voimakkaanmakuista juustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
Valmistusohje
1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään simpukat ja ravunpyrstöt. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada pohjalle kastiketta. Pane päälle kerroksittain lasagnelevyjä, ravunpyrstöjä, simpukoita ja lopuksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi