Äyriäislasagne

Ravunpyrstöt ja simpukat kruunaavat tämän merellisen lasagnen. Tarjoa lisänä tilliä ja sitruunaa.

4 annosta

  • 16 lasagnelevyä
  • 550 g ravunpyrstöjä
  • 225 g simpukoita
  • 3 dl voimakkaanmakuista juustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa

Valmistusohje

1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään simpukat ja ravunpyrstöt. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada pohjalle kastiketta. Pane päälle kerroksittain lasagnelevyjä, ravunpyrstöjä, simpukoita ja lopuksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!