Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Äyriäislasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ravunpyrstöt ja simpukat kruunaavat tämän merellisen lasagnen. Tarjoa lisänä tilliä ja sitruunaa.

4 annosta

  • 16 lasagnelevyä
  • 550 g ravunpyrstöjä
  • 225 g simpukoita
  • 3 dl voimakkaanmakuista juustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa

Valmistusohje

1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään simpukat ja ravunpyrstöt. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada pohjalle kastiketta. Pane päälle kerroksittain lasagnelevyjä, ravunpyrstöjä, simpukoita ja lopuksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

ScampisalaattiSomalialainen rapupataTortellinit homejuustokastikkeessaKyljykset korvasienimuhennoksellaTurskaa ja munakastikettaGratinoidut kampasimpukat
LasagneKastikkeet ja dipitKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne