Äyriäislasagne

Ravunpyrstöt ja simpukat kruunaavat tämän merellisen lasagnen. Tarjoa lisänä tilliä ja sitruunaa.

4 annosta

  • 16 lasagnelevyä
  • 550 g ravunpyrstöjä
  • 225 g simpukoita
  • 3 dl voimakkaanmakuista juustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa

Valmistusohje

1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään simpukat ja ravunpyrstöt. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada pohjalle kastiketta. Pane päälle kerroksittain lasagnelevyjä, ravunpyrstöjä, simpukoita ja lopuksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat