Äyriäisalkuruoka
Helposti valmistettava katkarapuruoka, jonka voit tarjoilla kuten kuvassa simpukankuoresta, mutta tavalliset annosvuoat käyvät toki yhtä hyvin. Valmistele etukäteen ja gratinoi vieraiden saapuessa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 350 g kuorellisia katkarapuja
- 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- hieman cayennepippuria
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
- 50-75 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen, napsauta grillivastus päälle.
2. Kuori katkaravut ja sekoita ne valutettujen simpukoiden kera. Jaa annoskulhoihin.
3. Vaivaa voi, valkosipuli, cayenne ja sipuli yhteen ja laita nokareita kulhoihin. Laita kulhot uuniin grillivastuksen alle kunnes voi on sulanut. Koristele persiljalla. Tarjoile vaalean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto