Avokadovoileipä
Kun sivelet avokadososetta leivänpäällykseksi, et tarvitse voita. Avokadovoileipä maistuu niin aamiaisella, välipalana kuin kevyenä lounaanakin. Ja on hyvää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1/2 punainen paprika
- persiljaa
- 4 viipaletta ruisleipää
Avokadosose
- 2 avokadoa
- 1/2 sipulia hienonnettuna
- 1 tl limettimehua
- 1 tl korianteria hienonnettuna
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa paprika suikaleiksi. Nyppäise muutama pieni persiljanoksa koristeeksi.
2. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Survo toinen avokado haarukalla soseeksi, leikkaa toinen pieniksi kuutioiksi. Yhdistä sose ja hake sekä puristettu mehu keskenään. Voit käyttää myös sitruunamehua ja/tai lisätä mehun määrää makusi mukaan.
3. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Silppua myös korianteri. Lisää silput sekä suola ja pippuri avokadososeeseen. Levitä seosta leiville ja koristele paprikasuikaleilla sekä persiljalla. Voit myös paahtaa leivät halutessasi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan