Avokadosalaatti jogurttikastikkeella

Maun vuoksi on tärkeää, että lanttu suikaloidaan oikein hienosti. Salaatti voidaan valmistella, mutta sen voi viimeistellä vasta juuri ennen tarjoilua; muuten avokado ja päärynä tummuvat.

Neljälle

  • ¾ lanttu
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • rucolasalaattia
  • 2 vihreää päärynää
  • 2 avokadoa
  • 75 g mietoa viherhomejuustoa
  • 1 dl mietoa kevytjogurttia
  • 2-3 rkl kevytmaitoa
  • mustapippuria
  • halutessasi, 4 viipaletta kylmäsavulohta

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi lanttu ohuesti. Keitä lanttusuikaleet vedessä, joka juuri peittää suikaleet. Keitä muutama minuutti. Lantuissa on oltava jäljellä napakkuutta. Kaada vesi pois.

2. Paahda pähkinät nopeasti kuumassa, kuivassa paistinpannussa.

3. Levitä huuhdellut salaatinlehdet isolle vadille tai suoraan lautasille. Asettele päälle lanttusuikaleita sekä ohuita päärynälohkoja.

4. Halkaise avokado, koverra hedelmäliha lusikalla. Asettele avokadopaloja päärynälohkojen päälle.

5. Muussaa/sekoita homejuusto ja jogurtti. Lisää maitoa, kunnes paksuus on sopivaa, mausta mustapippurilla.

6. Norota kastiketta salaatin päälle, ripottele päälle saksanpähkinät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!