Avokado-katkarapusalaatti
Osta suuria, hienoja katkarapuja. Jos ne ovat pakastettuja, sulatat ne parhaiten sanomalehden päällä. Purista avokadoviipaleiden päälle hiukan appelsiinimehua, niin ne eivät tummu.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 700 g katkarapuja kuorineen
- 3 kypsää avokadoa
- 2 appelsiinia
Kastike
- 4 rkl rypsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl dijonsinappia
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 tl worchestershirekastiketta
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut ja viipaloi avokadot.
2. Kuori appelsiinit, poista tarkoin valkoinen kerros ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi. Sekoita kaikki kulhossa.
3. Sekoita kastike ja valuta se salaatille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti