Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avocado-katkarapupasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4:lle hengelle

  • 400 g pakastekatkarapuja sulatettuna
  • 2 dl créme fraichea
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 isoa kypsää avocadoa kuorittuna ja pieneksi paloiteltuna
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 1 limetin mehu
  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • parmesanjuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • gluteenitonta spagettia tai tagliatellea

Valmistusohje

Kiehauta pastavesi, suolaa se ja laita pasta kiehumaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja heitä salottisipulit siihen pehmenemään, säädä liesi keskilämmölle. Kuullota salottisipuleita ja lisää joukkoon avocado, pehmennä hetki ja kaada joukkoon valkoviini. Anna alkoholin haihtua ja lisää limetinmehu sekä créme fraiche. Sekoita ja mausta pippurilla ja suolalla. Pienennä lämpöä. Tarkista missä vaiheessa pasta on. Jos se on al dente, lisää katkaravut kastikkeeseen, sekoita ja nosta pastakauhalla kuuma pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita pasta ja kastike toisiinsa kahdella puulusikalla ja raasta sekaan tuoretta parmesania. Tarjoile heti. Jos olet epävarma siitä, ehditkö valmistaa kastikkeen ennen pastan kypsymistä, valmista kastike katkarapujen lisäämistä vaille valmiiksi. Pidä pienimmällä lämmöllä ja jatka pastan valmistuttua yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kylmäsavulohi-katkarapu-pastasalaattiPasta Carbonara mustalla spagetilla ja uppomunallaPistaasi-ricottapasta Antonio-TereseVärikkäät fusillinitBasilika-parmesaanifrikadelleja pastan keraJauhelihalla täytetty conchigiale
KatkarapupastaKananmunatonGluteenitonTop 20 pastatsemperpastatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapupasta
  • 29.05.202109:15
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen katkarapupasta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Teryaki-katkarapuvermiselli

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Mäti-katkarapupasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pastaa katkarapujen, mädin ja punasipulin kera

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Linguinea katkarapujen ja kesäkurpitsan kera