Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Artisokan sydämiä ja parsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 450 g parsatankoja
  • 400 g valutettuja artisokan sydämiä
  • 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
  • vajaa tl raastettua appelsiininkuorta
  • 2 rkl pähkinäöljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • salaatinlehtiä
  • tarjoiluun suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa parsojen sitkeät, puumaiset päät pois ja kuori, jos tarpeen. Kiehuta parsat 10–15 min. Valuta. Leikkaa parsat 2,5 cm paloiksi. Leikkaa artisokansydämet pieniksi lohkoiksi ja sekoita ne parsoihin kulhossa.

Vatkaa kulhossa appelsiinimehu, -kuoriraaste, öljy sekä sinappi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lisää päälle artisokka-parsaseos. Kaada kastike päälle tarjolle tuotaessa.

Lisää aiheesta:

Marinoidut munakoisotGratinoitua parsaaGrillatut latva-artisokatAppelsiinilla marinoitua parsasalaattiaParsasalaattia munien ja retiisien keraGrillattua halloumia ja munakoisoa
ParsaKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaParsaviikotAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta