Artisokan sydämiä ja parsaa
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 450 g parsatankoja
- 400 g valutettuja artisokan sydämiä
- 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
- vajaa tl raastettua appelsiininkuorta
- 2 rkl pähkinäöljyä
- 1 tl dijonsinappia
- salaatinlehtiä
- tarjoiluun suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa parsojen sitkeät, puumaiset päät pois ja kuori, jos tarpeen. Kiehuta parsat 10–15 min. Valuta. Leikkaa parsat 2,5 cm paloiksi. Leikkaa artisokansydämet pieniksi lohkoiksi ja sekoita ne parsoihin kulhossa.
Vatkaa kulhossa appelsiinimehu, -kuoriraaste, öljy sekä sinappi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lisää päälle artisokka-parsaseos. Kaada kastike päälle tarjolle tuotaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria