Artisokan sydämiä ja parsaa

Ainekset

  • 450 g parsatankoja
  • 400 g valutettuja artisokan sydämiä
  • 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
  • vajaa tl raastettua appelsiininkuorta
  • 2 rkl pähkinäöljyä
  • 1 tl dijonsinappia
  • salaatinlehtiä
  • tarjoiluun suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa parsojen sitkeät, puumaiset päät pois ja kuori, jos tarpeen. Kiehuta parsat 10–15 min. Valuta. Leikkaa parsat 2,5 cm paloiksi. Leikkaa artisokansydämet pieniksi lohkoiksi ja sekoita ne parsoihin kulhossa.

Vatkaa kulhossa appelsiinimehu, -kuoriraaste, öljy sekä sinappi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lisää päälle artisokka-parsaseos. Kaada kastike päälle tarjolle tuotaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!