Appelsiinisalaatti
Tämä helposti valmistuva hedelmäsalaatti on kokeilemisen arvoinen jälkiruoka. Paras lopputulos syntyy tuoreista taateleista. Ohje on peräisin Kongosta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 3-4 appelsiinia
- 10 taatelia
- ½ dl maapähkinöitä
- 1 dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuro ja viipaloi appelsiinit ja leikkaa viipaleet paloiksi. Poista kivet taateleista hienonna ne. Sekoita appelsiinit ja hienonnetut taatelit.
2. Jos käytät suolapähkinöitä, huuhtele suola pois ja kuivata pähkinät talouspaperin päällä. Hienonna pähkinät ja sekoita ne hedelmien joukkoon.
3. Ripottele kookoshiutaleet vadin pohjalle ja lusikoi päälle hedelmäsalaatti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti