Pieni, appelsiininmakuinen kanankoipi sopii hyvin aterian alkupalaksi. Tarjoile mahdollisesti pienen lisäkkeen kera, kuten miniuuniperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 broilerin koipea
- 1 appelsiini
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kiinalaista soijaa
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Purista mehu appelsiinista. Sekoita keskenään hunaja, appelsiinimehu, öljy ja soija. Mausta koivet runsaasti ympäriinsä suolalla ja pippurilla ja penslaa kastiketta päälle.
2. Grillaa koipia uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele ja voitele lopulla kastikkeella grillauksen aikana. Tarkista, että koivet ovat läpikypsiä, jolloin lihaneste on kirkasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.