Ankkaa ja perunafondantia
Perjantaiaamuna MTV3 Huomenta Suomessa valmistaudutaan viikonlopun yhteisiin herkkuhetkiin. Uutisstudion oma Michelin-kokki Pekka Terävä kokkaa ankkaa perunafondantin kera ja studion oma viiniasiantuntija Timo Hannula laati ankalle omat viinivinkkinsä, eikä unohdeta myöskään ajankohtaista Beaujolais Nouveau-viiniäkään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 ankan rintafilee
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 rasia brysselinkaalia
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 punajuuri
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- voita
- timjamia
- mustapippuria
Valmistusohje
Laita kattilaan valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Leikkaa perunat 2 x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Peitä perunat leivinpaperilla ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Kuori ja lohko punajuuret. Laita kattilaan nokare voita ja kypsennä lohkotut punajuuret kannen alla kypsyydeltään al denteksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
Kuori brysselinkaalit ja ryöppää nopeasti suola-sokerivedessä.
Laita suolalla ja pippurilla maustetut ankanrinnat kylmälle pannulle. Poista ylimääräistä rasvaa pannulta. Kypsennä mediumiksi.
Hienonna ruohosipuli ja yhdistä kaalien kanssa. Tarjoile annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan