Ankkaa ja perunafondantia
Perjantaiaamuna MTV3 Huomenta Suomessa valmistaudutaan viikonlopun yhteisiin herkkuhetkiin. Uutisstudion oma Michelin-kokki Pekka Terävä kokkaa ankkaa perunafondantin kera ja studion oma viiniasiantuntija Timo Hannula laati ankalle omat viinivinkkinsä, eikä unohdeta myöskään ajankohtaista Beaujolais Nouveau-viiniäkään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 ankan rintafilee
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 rasia brysselinkaalia
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 punajuuri
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- voita
- timjamia
- mustapippuria
Valmistusohje
Laita kattilaan valkosipulin kynsi, voi ja timjami. Leikkaa perunat 2 x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Peitä perunat leivinpaperilla ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Kuori ja lohko punajuuret. Laita kattilaan nokare voita ja kypsennä lohkotut punajuuret kannen alla kypsyydeltään al denteksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
Kuori brysselinkaalit ja ryöppää nopeasti suola-sokerivedessä.
Laita suolalla ja pippurilla maustetut ankanrinnat kylmälle pannulle. Poista ylimääräistä rasvaa pannulta. Kypsennä mediumiksi.
Hienonna ruohosipuli ja yhdistä kaalien kanssa. Tarjoile annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta