Ankkaa ja keittobanaaneja
Tämä jännittävä ankka-banaariresepti on kotoisin Tansaniasta. Ison broilerinkin voi valmistaa samaan tapaan. Keittobanaanejakin löytyy nykyään ainakin etnisistä kaupoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ankka (1 3/4 kg)
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl currya
- 1 tl hienonnettu punainen chili
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1-2 dl vettä
- 2 keittobanaania
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise ankka kahteen osaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Nosta ankka pannulle ja ruskista joka puolelta, siirrä sitten uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita sipulisilppu pannulle ja lisää curry, chili ja tomaatit. Anna paistua 2-3 minuuttia. Kaada päälle vesi ja sekoita. Kaada tomaattiseos ankan viereen vuokaan.
3. Paista ankkaa uunissa 40 minuuttia. Kuori ja viipaloi banaanit. Valele ankkaa tomaattikastikkeella ja laita banaanit sen vierelle vuokaan. Paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes ankan lihaneste on väritöntä ja kirkasta, kun sitä pistää paksuimpaan kohtaan. Tarjoile ruoka keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia