Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankkaa ja keittobanaaneja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ankka (1 3/4 kg)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1 tl hienonnettu punainen chili
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • 2 keittobanaania

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise ankka kahteen osaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Nosta ankka pannulle ja ruskista joka puolelta, siirrä sitten uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita sipulisilppu pannulle ja lisää curry, chili ja tomaatit. Anna paistua 2-3 minuuttia. Kaada päälle vesi ja sekoita. Kaada tomaattiseos ankan viereen vuokaan.

3. Paista ankkaa uunissa 40 minuuttia. Kuori ja viipaloi banaanit. Valele ankkaa tomaattikastikkeella ja laita banaanit sen vierelle vuokaan. Paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes ankan lihaneste on väritöntä ja kirkasta, kun sitä pistää paksuimpaan kohtaan. Tarjoile ruoka keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.

Tämä jännittävä ankka-banaariresepti on kotoisin Tansaniasta. Ison broilerinkin voi valmistaa samaan tapaan. Keittobanaanejakin löytyy nykyään ainakin etnisistä kaupoista.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoHaudutettu broileri-tomaattipataLammaspataa hedelmien keraLihapata monelleBaijerilainen lihapataItalialainen sianpotka
AnkkaaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa