Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa

Ankanrinta on todella ylellinen makuelämys, jota raikas appelsiini korostaa erinomaisesti. Ankanrinnan voi toki korvata myös broilerinfileellä. Tarjoa lisänä perunakroketteja ja keitettyjä kasviksia.

4 annosta

  • 4 ankanrintaa tai broilerinfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Appelsiinikastike

  • 1 salottisipuli
  • ½ dl Madeira-viiniä
  • 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 4 dl liha- tai kanalientä
  • 2 rkl voita + voita paistamiseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa kauttaaltaan. Jatka paistamista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 67 astetta. Pidä liha lämpimänä ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.

2. Appelsiinikastike: Hienonna salottisipuli ja kuullota se voissa. Sulata kattilassa 2 rkl voita. Ota kattila levyltä ja sekoita voisulaan jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää salottisipuli, madeira ja appelsiinimehu. Kaada liha- tai kanaliemi joukkoon vähän kerrallaan. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi lopuksi.

3. Asettele viipaloitu ankanrinta lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada päälle kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!