Anjovissimpukka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676362/landscape16_9/515/290/96e8046cf9715f5d69e2454e4653ea2b/Ws/898925-3044.jpg)
Hyvän ruoan valmistaminen voi olla todella helppoa! Tarjoile anjovissimpukat mieluiten karkean leivän ja oluen kera - ja odottele vieraiden kehuja.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 16 isoa anjovisfileetä
- 4 rkl rapsiöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 tl sinappia
- suolaa ja rouhittua maustepippuria
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
- 1 pieni punasipuli, viipaleina
- 1 dl kermaviiliä
- tilliä ja kapriksia
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita öljy ja viinietikka kulhossa, mausta suolalla ja maustepippurilla. Kääntele mukaan anjovikset, anna maustua muutama tunti.
2. Asettele jokaiselle lautaselle salaatinlehti ”simpukaksi”. Kääri anjovisfileet rullalle ja laita kaksi rullaa jokaiselle salaatinlehdelle.
3. Laita lautasille nokare kermaviiliä, koristele munalla, punasipulilla, kapriksilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka