Anjoviksen hienostunut suolaisuus ja mausteisuus ei pelkästään sovi Janssonin kiusaukseen, vaan myös maustamaan kaloja kuten haukea ja silakkaa. Tässä anjovikset kääritään silakkafileisiin ja paistetaan silakkalaatikossa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 1 pieni prk anjovisfileitä
- valkopippuria myllystä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 25 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Laita pala anjovisfileetä joka silakan lihapuolelle. Säästä anjovispurkin liemi. Kääri silakat kokoon nahkapuoli ulospäin ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle anjovisliemi, mausta jauhetulla valkopippurilla ja kaada päälle kerma.
3. Ripottele päälle korppujauhoja, asettele päälle voinokareita ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.