Amalfilaista pestoa

Pesto tehdään normaalisti basilikasta ja pinjansiemenistä, mutta Amalfissa käytetään persiljaa ja saksanpähkinöitä.

6 - 8 hengelle

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kuppi neitsytoliiviöljyä
  • nippu italialaista persiljaa, pestynä ja kuivattuna
  • 1/2 kuppia saksanpähkinöitä
  • 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/2 ruokalusikallista merisuolaa

Valmistusohje

Amalfilainen pestokastike sopii erinomaisesti dundereiden kanssa.

- Laita valkosipuli, persilja, suola ja pähkinät tehosekoittimeen.

- Lisää moottorin surratessa neitsytoliiviöljyä tasaisena virtana.

- Kun koostumus on yhtenäinen, lisää tehosekoittimeen juuri raastettu parmesaanijuusto ja sekoita seosta muutaman sekunnin ajan.

- Pestoa voi syödä tuoreena tai sen voi laittaa jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan myöhempiä ateriakertoja.

- Jos säilytät pestoa lasikulhossa, varmista että päällä on kerros neitsytoliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!