Amalfilaista pestoa
Pesto tehdään normaalisti basilikasta ja pinjansiemenistä, mutta Amalfissa käytetään persiljaa ja saksanpähkinöitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
6 - 8 hengelle
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 kuppi neitsytoliiviöljyä
- nippu italialaista persiljaa, pestynä ja kuivattuna
- 1/2 kuppia saksanpähkinöitä
- 1 kuppi raastettua parmesaanijuustoa
- 1/2 ruokalusikallista merisuolaa
Valmistusohje
Amalfilainen pestokastike sopii erinomaisesti dundereiden kanssa.
- Laita valkosipuli, persilja, suola ja pähkinät tehosekoittimeen.
- Lisää moottorin surratessa neitsytoliiviöljyä tasaisena virtana.
- Kun koostumus on yhtenäinen, lisää tehosekoittimeen juuri raastettu parmesaanijuusto ja sekoita seosta muutaman sekunnin ajan.
- Pestoa voi syödä tuoreena tai sen voi laittaa jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan myöhempiä ateriakertoja.
- Jos säilytät pestoa lasikulhossa, varmista että päällä on kerros neitsytoliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti