Aito vaniljakastike

Itse tehty oikea vaniljakastike on usein piste i:n päälle omenakakun ja marjatorttujen kanssa tarjoiltuna. Tietenkin voit ostaa myös valmista vaniljakastiketta, mutta omatekoinen lyö sen mennen tullen.

Kahdeksalle

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kahvikermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä irti ja laita kaikki yhdessä kahvikerman kanssa kasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta sitten liedeltä. Anna seistä ja maustua 15 minuuttia.

2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ja sekoita vaniljakermaan. Nosta kasari takaisin liedelle ja hauduta varovasti samalla vatkaten, kunnes kastike paksunee riittävästi. Ota kasari liedeltä, poista vaniljatanko ja jäähdytä kastike. Pane lopuksi kastike jääkaappiin.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se vaniljakastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.