Aito vaniljakastike
Itse tehty oikea vaniljakastike on usein piste i:n päälle omenakakun ja marjatorttujen kanssa tarjoiltuna. Tietenkin voit ostaa myös valmista vaniljakastiketta, mutta omatekoinen lyö sen mennen tullen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 1 vaniljatanko
- 3 dl kahvikermaa
- 3 munankeltuaista
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä irti ja laita kaikki yhdessä kahvikerman kanssa kasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta sitten liedeltä. Anna seistä ja maustua 15 minuuttia.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ja sekoita vaniljakermaan. Nosta kasari takaisin liedelle ja hauduta varovasti samalla vatkaten, kunnes kastike paksunee riittävästi. Ota kasari liedeltä, poista vaniljatanko ja jäähdytä kastike. Pane lopuksi kastike jääkaappiin.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se vaniljakastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut